Facilitam intalnirea cererii cu oferta de servicii de management [...] amanunte
Doriti servicii de recuperarea creante? Completati formularul cerere oferta!
Oferiti servicii de recuperare debite? Inscrieti-va firma la ofer servicii

Cum sa iesim din marasmul datoriilor


Cea mai simpla modalitate de a iesi din datorii - si pentru cei mai multi cea mai dificila - este bugetarea cheltuielilor si economisirea.

Bugetul este un plan financiar prin intermediul caruia se aloca sume de bani specifice pentru a fi cheltuite pentru bunuri ca: hrana, imbracaminte, ipoteci si chirii, distractii si economii.

Mai jos prezentam cum puteti folosi bugetul pentru a va minimiza gradul de indatorare:

1. Inregistrati cu grija cheltuielile lunare, pana ultima factura pentru utilitati, pachete de guma si ziare. Acestea sunt numite cheltuieli fixe ( factura telefonica si de electricitate etc ) si cheltuielile variabile ( biletele la cinema, ziare etc ).

2. Calculati exact care sunt veniturile lunare si scadeti din acestea cheltuielile fixe si cele variabile. Ce ramane reprezinta suma pe care o puteti folosi pentru a va putea micsora povara datoriilor.

3. Puteti sa va mariti surplusul de bani prin eliminarea unor elemente din cheltuielile variabile care nu sunt necesare.

4. Faceti o lista cu toate datoriile cu scadenta lunara, impreuna cu ratele dobanzii corepunzatoare fiecarui tip de credit.

5. Platiti-va datoriile care au cea mai mare rata a dobanzii la inceput, in timp ce faceti cel putin o plata lunara a celorlalte datorii.

Refinantarea imprumuturilor este o alta modalitate de a reduce povara datoriilor. Metoda consta in atragerea unui imprumut cu dobanda mica pentru plata mai rapida a unui credit cu dobanda mai mare. Nu este cea mai buna metoda din moment ce , practic, va mariti povara datoriilor incercand sa scapati de ele.

Dubla ipoteca sau imprumuturile gajate sunt modalitati de a face acesta refinantare. Dubla ipoteca foloseste imobilul d-voastra drept colateral pentru un nou imprumut, la rate ale dobanzii relativ reduse ( desi mai mari decat prima ipoteca). Ca exemplu, luati acest imprumut pentru a va refinanta datoria de pe cardul de credit.

29 decembrie 2011