Facilitam intalnirea cererii cu oferta de servicii de management [...] amanunte
Doriti servicii de recuperarea creante? Completati formularul cerere oferta!
Oferiti servicii de recuperare debite? Inscrieti-va firma la ofer servicii

Consilierii de credit


Ce sunt consilierii de credit si cum va pot ajuta pe dvs.?

Consilierii de credit sunt profesionisti care pot ajuta un datornic sa-si creeze un buget rezonabil, sa-si dezvolte un plan de management al datoriilor sau chiar sa negocieze cu creditorii pentru rate ale dobanzii mai mici sau pentru termeni de imprumut mai buni.

Trebuie tinut cont ca nu toate aceste tipuri de servicii sunt legitime. Unele persoane incaseaza taxe asunse, numite “contributii voluntare”, care pot fi extrem de scumpe. Altii sunt capabili sa obtina rate ale dobanzii mai scazute dupa ce va distrug reputatia financiara.

Daca sunteti in datorii pana la gat si fara nici o posibilitate de a iesi din acesta situatie atunci nu mai aveti decat doua solutii finale: renegocierea datoriilor sau falimentul.

In primul caz este vorba de un aranjament intre debitor si imprumutat pentru a plati o suma intreaga la un moment dat in locul platilor lunare cu dobanda. Acesta suma este, in general, mai mica decat creditul total. Este important pentru debitori sa-si cunoasca drepturile la negocierea cu creditorii. In SUA drepturile sunt reglementate prin Codul de bune practici la recuperarea datoriilor.

Singurul avantaj pentru creditor la aceasta renegociere este ca cel putin isi va recupera o anumita suma de bani. Daca datornicului i se permite sa declare falimentul, creditorul poate primi putin sau deloc din suma imprumutata. Declararea falimentului este un proces legal prin care bunurile datornicului sunt incredintate unui curator care va lichida acest patrimoniu in vederea platirii diversilor creditori.

In SUA, cea mai frecventa situatie de faliment personal este legiferata de capitolul 13, in care debitorul poate retine o serie de bunuri active (casa sau o masina) dar este obligat sa adere la un plan de recuperare a datoriilor prin care un anumit procent din veniturile sale sunt preluate automat de creditori. Dupa ce creditele au fost achitate, debitorul primeste o instiintare officiala ca a fost achitat de orice obligatie financiara fata de creditorii sai.

01 aprilie 2013